لیست اختراعات سهيل نوائي
با توجه به توسعه و تاسيس واحد هاي لبني و نياز آنها به شير بعنوان اصلي ترين ماده اوليه ، بالتبع شاهد احداث دامداري هايي با ظرفيتهاي مختلف در سراسر كشور هستيم اما گستردگي آلودگي فضولات واحدهاي دامداري كه متاسفانه سبب ايجاد و گسترش بيماري ها در اطراف خود ، سرازير نمودن فضولات به رودخانه ها و نهر و از بين بردن بسياري از آبزيان موجود در رودخانه ها ، ايجاد بوي نامطبوع و متعفن مي شود . اما بايد اذعان داشت كه اين فضولات نه تنها ديگر جزو ضايعات نيستند ، بلكه با توجه به وجود پروتئين و ساير مواد مغذي ميتوانند پس از انجام پروسس و فرآيند بازيابي به عنوان مكمل غذايي مجددا وارد چرخه پرورش مرغ و ماهي و .... مي شود . با اجراي اين پروژه نه تنها مواردي مانند گسترش بيماري ها ، كشتار آبزيان ، بوي نامطبوع و .... از بين ميرود بلكه در كنار نجات محيط زيست ، از اين منبع بسيار غني مي توان به عنوان جايگزين براي كودهاي شيميايي استفاده نمود . با توجه به بسته بندي مناسب اين كودها ، قابليت انبار كردن به مدت زمان طولاني در مكان هاي مناسب را دارند و مهمترين مقوله آنكه ، با حذف كودهاي شيميايي از چرخه كشاورزي مي توان ، يكي از بزرگترين آلوده كننده هاي طبيعت و كشاورزي كه با افزايش نيترات سبب اشاعه سرطان ميشود را حذف نموده و با استفاده از كودهاي بيولوژيك حاصل از اين پروژه ، قدمي بزرگ در يك پروژه علمي و منطبق با طبيعت و محيط زيست برداريم . كود ارگانيك از فضولات حيوانات بطور وسيعي بعنوان كود زمين هاي كشاورزي و يا به عنوان مكمل در تغذيه دام استفاده مي شوند . عملي ترين و اقتصادي ترين راه براي عمل آوري فضولات حيوانات خشك كردن مي باشد . مشكل ايجاد بوي زننده گازهاي دفعي نيز با استفاده از دستگاههاي توليد كود ارگانيك برطرف خواهد شد .
پيچ ، مهره ، واشر هاي فلزي ، ميخ و ساير قطعات مشابه از آن جمله فرآورده هاي عام صنعتي است كه در ساخت تقريبا تمام ماشينها ،ابزار ، وسايل و قطعات مكانيكي ،لوازم خانگي و كارهاي ساختماني و غيره كاربرد دارد .اهميت اين قطعات به گونه اي است كه ساخت هيچ وسيله صنعتي بدون آن ميسر نيست .بدين ترتيب اين صنعت عليرغم مختصاتش جزو صنايع اساسي و ضروري كشور محسوب مي شود . بيشتر واحدهاي صنعتي از اين صنعت براي سوار كردن و اتصال قطعات روي يكديگر و نيز تنظيم دستگاههاي صنعتي يا براي انتقال حركت استفاده ميشود. در كمتر دستگاهي از اين قطعات استفاده نميشود و به همين دليل است كه اهميت آنها در صنعت بسيار زياد بوده و به جرات ميتوان گفت اگر از اين صنف نباشد، هيچ صنعتي شكل نميگيرد . به طور مثال يك خودرو از 120 نوع پيچ و مهره و موتور خودرو از 70نوع پيچ و مهره تشكيل شده است همچنين نزديك به 7000 نوع پاز اين قطعات در قالبها، اندازهها و شكلهاي مختلف داريم كه از عروسكسازي و عينكسازي گرفته تا هواپيماسازي و خودروسازي و شركتهاي نفتي با انواع مختلف كاربرد دارند و اگر اين قطعات نباشد صنعتي هم شكل نميگيرد . بخشي از پروسه توليد اين قطعات شامل شستشو ، پولش كردن و در نهايت خشك كردن آن مي باشد .
مبحث نور يكي از جذاب ترين موضوعات در صنعت طيور مي باشد . از سالهاي دور داستانهاي فراواني بر پايه تجربيات شخصي و كارهاي تحقيقاتي شناخته شده است . اما شناخت درست از نقش نور ، مقدار ، مدت نور دهي و رنگ نور داده شده هنوز در پرده ابهام مي باشد . سير تكاملي ماكيان و انسان بسيار متفاوت بوده ، تشابه ساختار مغز ماكيان به مغز خزندگان در مقايسه بيشتراست. لامپ هاي تنگستن ( Incandescent ) غالباً ته رنگ قرمز داشته ، اما ته رنگ لامپ هاي فلورسنت به آبي متمايل مي باشد ، علت اين امر توليد بيشتر امواج با طول موج طويل و متمايل به قرمز در لامپ هاي تنگستن و توليد امواج آبي و سبز توسط لامپ فلورسنت مي باشد . حساسيت مرغ ها به رنگ نور واجد اهميت كاربردي نيز مي باشد ، اين بخش از طول موجهاي قابل تشخيص براي چشم محدوده كوچكي بين 400 تا 700 نانومتر مي باشد . ماكيان حساسيت متفاوتي با انسان دارند . در نتيجه اندازه گيري شدت نور بر حسب لوكس تخمين دقيقي از شدت نور ادراك شده توسط ماكيان بدست نمي دهد . طيور لامپ فلورسنت را 30 درصد درخشان تر از لامپ تنگستن درك مي كنند . مرغها بر خلاف انسان ، قادر به ديدن طول موج هاي فرابنفش بيش از 320 و كمتر از 400 نانو متر نيستند . بعضي از موارد مشابه مانند جهت يابي و تشخيص فصل كه در نور معمولي چندان واضح نيستند ، در نور ماوراي بنفش كاملاً آشكار مي باشند . مرغها در هيچ طول موجي حساسيت كمتري از انسان ندارند . به عنوان مثال آرام بودن مرغها در نور آبي . استفاده از روش متناوب نور در مرغان گوشتي از نظر راندمان مصرف غذا نتيجه بهتري مي دهد . از محاسن روش نور متناوب كاهش موي پرها روي لاشه است . در روش مداوم نور جوجه ها در هر زمان به غذا دسترسي دارند ولي راندمان تبديل غذا كمتر از حالت نور متناوب است .در پرورش جوجه هاي گوشتي از نور با شدت كم استفاده مي شود . زيرا اگر شدت نوركم باشد حركت جوجه كم و در نتيجه اتلاف انرژي كم مي شود . هر چه نور در سالن هاي پرورش كم باشد امكان اشاعه كاني باليسم نيزكم مي شود . در سالن هاي پرورش جوجه هاي گوشتي شدت نور حدوداً برابر با 3 تا 4 وات در هر متر مربع است . سالن هاي پرورش مرغ تخم گذار و مرغ مادر طوري طراحي شده اند كه سالن بايد كاملا بسته باشد و نوري از سمت بيرون به داخل ورود پيدا نكند ولي هوا سالم و تازه بتواند وارد سالن شود . از اين رو دستگاه تله نور طوري طراحي و ساخته شده تا هواي سالم بتواند از لابلاي اين دستگاه عبور نمايد ولي نور عبور نمي كند .
انتقال محصولات در حين تبديل يك از مشكلات صنايع تبديلي مي باشد . دستگاه چين كانواير دستگاهي است كه اين مشكل را مرتفع كرده و به راحتي مي تواند شالي يا غلات را در هر ارتفاع و هر طولي انتقال دهد . با طراحي و ساخت اين دستگاه سرعت انتقال محصول از يك دستگاه به دستگاه ديگر و يا از يك سالن به سالن ديگر ، در هر طولي امكان پذير است و هزينه هاي نيروي انساني كاهش يافته و ظرفيت جابجايي مواد افزايش مي يابد . اين دستگاه به صورت افقي ساخته مي شود و امكان نصب با زواياي مختلف نيز ميسر است دستگاه داراي پاروهايي لاستيكي مي باشد كه مي تواند بار را به طور كامل تخليه نمايد . شيشه هاي نصب شده در قسمت كف دستگاه باعث ضد سايش شدن بدنه دستگاه مي گردد .
تغذيه مهمترين امر در پرورش طيور بوده و حدود 75 تا 80 درصد هزينه توليد را شامل مي شود بنابراين با توجه به اهميت و ضرورت آن لازم است كه مديريت تغذيه و كاربرد روش هاي جديد مديريتي به عنوان يك مساله مهم وجدي مدنظر پرورش دهندگان قرار گيرد تحقيقات و گزارش هاي متعدد منتشره حاكي از آن است كه بافت دان تاثير بسزايي درعملكرد مرغ گوشتي دارد وبه ويژه دان پلت ، سرعت رشد را بهبود بخشيده و كارايي دان را افزايش مي دهد . تهيه خوراك پلت شده علاوه بر افزايش قابليت هضم ، حمل ونقل خوراك را تسهيل مي نمايد . فاكتورهاي بسياري بركيفيت پلت تاثير گذار هستند . علاوه بر فرمولاسيون كه يكي از مهمترين اين عوامل محسوب ميگردد ، نبايد تاثير عمليات ماشين آلات خط از جمله كانديشنينگ ، آسياب ، نوع داي و خشك كردن را ازنظر دور داشت . بر اين اساس توزيع جيره غذايي در حين فرآيند توليد يكي از موارد بسيار مهم در توليد خوراك با كيفيت مطلوب و مناسب مي باشد . دستگاه تقسيم كننده مواد براي مخازن ذخيره توليد خوراك ، دستگاهي است كه جيره غذايي را براي اساس فرمول و مورد نياز تقسيم مي نمايد . و اين دستگاه مي تواند بار را در مخازن 8 گانه تعبيه شده بر اساس فرمول جيره غذايي وارد نمايد و غبار را از خروجي ديگر بگيرد .
در حال حاضر در كارخانه هاي شاليكوبي ، سالن هاي مرغداري و غيره از سوخت هاي فسيلي مثل گازوئيل ، نفت سفيد . گازطبيعي استفاده مي گردد كه علاوه بر مصرف بالا باعث به هدر رفتن سرمايه ملي مي گردد . لذا به منظور هدفمند نمودن قانون يارانه ها و جلوگيري از به هدر رفتن سرمايه ملي و استفاده بهينه از ضايعات كارخانه هاي شاليكوبي ( پوسته شالي توليد پس از مرحله پوست كني شالي ( شلتوك ) دستگاه كوره هواي گرم بيوماس طراحي گرديد كه داراي مزاياي زير مي باشد: 1- استفاده از خاكستر توليد شده در صنايع آجر پزي و صنايع توليد پلت كود 2- عدم نياز به استفاده از سوخت هاي فسيلي و جايگزيني پوسته شالي 3- كاهش آلودگي هاي زيست محيطي به دليل عدم استفاده از سوخت هاي فسيلي 4- استفاده از ضايعات كارخانه هاي شاليكوبي 5- كاهش هزينه انبار داري و كارگري براي جمع آوري و بسته بندي پوسته هاي شالي در ابتدا پوسته هاي شالي وارد مخزن و به وسيله اوگر (مارپيچ) به كوره بيوماس انتقال و پس از سوختن و توليد حرارت ،گرما از طريق كوره و كانال انتقال به مكانهاي مورد نظر ( مثل خشك كنهاي كارخانه هاي شاليكوبي ، سالن هاي مرغداري و غيره) انتقال پيدا مي كند و پس از پايان عمليات سوختن پوسته شالي از خاكستر آن كه با فيدر طراحي شده و متصل به دستگاه خارج مي شود ، در توليد مواد نسوز ، نشكن و به عنوان كود در اراضي كشاورزي استفاده مي گردد.
خوراك پلت شده كه از دستگاه پرس پلت خارج مي شود ، محصول نهايي نيست و بايد از طريق سرد كردن و خشك كردن قابل بسته بندي و كيسه گيري شود. بنابراين لازم است خنك كننده (پلت كولر) به سيستم پلت افزوده شود. دماي پلت خارج شده از دستگاه پرس پلت بين 70-80 c بوده و رطوبت آن حدود 20-16% است . در چنين شرايطي پلت به راحتي خرد مي شود لذا نياز به سرد شدن و خروج سريع رطوبت دارد تا دماي آن به حدود دماي محيط برسد و رطوبت آن به حدود 14-12% كاهش پيدا كند در اين صورت پلت را مي توان به راحتي نگهداري و منتقل كرد . خنك كننده براي خنك كردن دانه هاي داراي دما بالا و رطوبت بالا بر اساس جريان متقابل استفاده مي شود دانه هاي پلت از دستگاه پرس پلت و از طريق ورودي تغذيه از بالا وارد خنك كن مي شوند و به وسيله پخش كننده از پنج مسير(جلو، عقب، راست، چپ ، و مركز) وارد مخزن مي شوند.
امروزه به منظور سفت كاري و نرمه كشي نماهاي داخلي و خارجي ديوار از روش هاي سنتي ( استفاده از ماله ، كمچه و غيره) و نيروي انساني استفاده مي گردد كه داراي معايبي از قبيل صرف زمان بالا به منظور عمليات سفت كاري، نياز به نيروي كارگري بالا، افزايش هزينه سفت كاري و عدم وجود يكنواختي در كار مي باشد كه باعث كاهش راندمان ساخت بنا مي گردد. با كمك دستگاه اتوماتيك سفت كاري و نرمه كشي عمليات سفت كاري ساختمان كاهش يافته و همچنين نيروي انساني كمتر شده و كيفت كار بالاتر خواهد رفت به دنبال آن هزينه عمليات سفت كاري به شدت كاهش مي يابد . براي اين منظور پس از آماده شدن مصالح ساختماني ، اين مواد را در دهانه ورودي دستگاه ريخته و پس از روشن كردن دستگاه ، دستگاه شروع به عمليات سفت كاري در حالت عمودي مي نمايد . اين دستگاه قابليت نرمه كشي و سفت كاري با عرض 120 سانتي متر و ارتفاع 400 سانتي متر را در مدت كمتر از سه الي چهار ساعت را دارد .
برنج در رژيم غذايي مردم كشور از اهميت بسياري برخوردار بوده و در رديف كالاهاي استراتژيك جاي گرفته و دومين ماده غذايي اكثر مردم كشور پس از گندم مي باشد از اين رو بحث فرآيند تبديل شالي به برنج از اهميت بسياري برخوردار است سالانه بالغ بر صد ها هزار تن از آن از كشورهاي آسياي جنوب شرقي و هند و پاكستان وارد ميشود. در سيستم هاي متداول ،يكي از مهمترين مراحل را بايد زمان خشك كردن شالي دانست چون در صورت بروز كمترين اشتباه و وارد كردن شوك حرارتي و يا رطوبتي به شالي ها ، سبب بندي شدن ( تركهاي مويي در بدنه برنج) آن شده و پس از تبديل حدود 50 تا 60% از ارزش برنج حاصل كم ميشود . شالي هاي خشك شده در خشك كنها ،با كمك دستگاههاي مختلف تميز كن از سنگ ، فلزات و كاه و كلش ، تميز و سپس پوسته بيروني شلتوك (Husk ) با استفاده از دستگاه پوست كن و پوسته دروني شلتوك( لايه Bran ) توسط دستگاه سفيد كن از شلتوك جدا و در پايان توسط دستگاه بوجار (غربال) نيم دانه از دانه سالم جدا مي گردد. نكته مهمي كه در زمينه خشك شدن شالي وجود دارد ميزان شالي ورودي به خشك كن است با افزايش جمعيت و تقسيم مزارع شاليزاري ميانگين مساحت زمين شاليزاري تخصيص يافته براي هر نفر كاهش مي يابد لذا ميانگين شالي نهايي برداشت شده براي هر نفر كاهش يافته است . به اين دليل كشاورزان براي نگهداري شالي كم نياز به خشك كني دارند تا با آن رطوبت شالي را از 25-24 درصد به 15-14 درصد برسانند ، اين خشك كن بايد ظرفيت كمي داشته باشد و در كارگاههاي كوچك و حتي در منازل كشاورزان و با برق تكفاز مورد استفاده قرار گيرد . فن دستگاه خشك كن بستر خوابيده پرتابل مخصوص شالي ، با داشتن الكتروموتور تك فاز و نصب مشعل گازي خانگي روي آن بهترين گزينه براي خشك كردن شالي در مقياس كم و نگهداري آن در انبار كشاورز و تبديل شالي به برنج در زمان غير فصل كاري بهترين گزينه مي باشد . تاكيد بر غير فصل كاري به اين دليل است كه در ماههاي تير و مرداد و شهريور به دليل انبوه عرضه برنج به بازار قيمت هاي انواع برنج در سطح نازلي قرار ميگيرد ولي اگر كشاورز بتواند اين شالي ها را در انبار نگهداري و در فصل پاييز و ماههاي آبان و آذر به بازار عرضه نمايد سود مناسب تري را براي خود ميتواند دست و پا كند.
آزولا گياهي است كه سرشار از پروتئين (در حدود 24 % از ماده خشك آن را پروتئين است)مي باشد ريشه هاي معلق آزولا در آب ، اكثر املاح موجود در آب را جذب و صرف رشد و تكثير خود مي كند. و در اثر تكثير و افزايش ريشه هاي آن ، جلوي رسيدن نور آفتاب به موجودات درون آب را مي گيرد . سرعت رشد آزولا به حدي است كه يك توده كوچك آن در عرض ۳ تا ۵ روز به دو برابر افزايش مي يابد به اين ترتيب آزولا موفق مي شود در مدت زمان اندكي پوشش يكپارچه اي را بر روي منابع آبي مناطق مورد تهاجم خود تشكيل دهد . در ابتدا گياه آزولا توسط بخش بردارنده دستگاه از درون آب برداشت شده و با استفاده از نقاله آجداري كه در جلوي آن نصب شده است به درون مخزن محصول انتقال پيدا مي كند پس از پرشدن مخزن محصول مي توان آنها را در كنار ساحل تخليه نمود و يا در هنگام برداشت در يك قايق مجزا تخليه نمود. اين دستگاه قابليت ساخت در ابعاد مختلف را نيز دارا مي باشد.
موارد یافت شده: 16